Nieuws

De Eredivisie-wedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen is afgelopen zaterdag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Het elftal van Kees van Wonderen wankelde na de vroege voorsprong, maar behaalde een verdienstelijk punt in Alkmaar.

Sydney van Hooijdonk zette Heerenveen al vroeg op voorsprong. AZ voerde gaandeweg de wedstrijd de druk op, maar wist slechts één van de kansen te benutten. Xavier Mous groeide uit tot dé uitblinker. “Goed keepen is altijd lekker maar als het dan ook nog iets oplevert, voelt het als dubbel winnen”, vertelt de doelman aan Omrop Fryslân.

Mous stopte de zelf veroorzaakte strafschop van Jesper Karlsson. “Hij schoot ‘m wel goed binnen, maar ik ging volle bak de hoek in en probeerde m’n hand er goed achter te krijgen. Dat lukte gelukkig.” In zijn ogen was de strafschop ‘gemakkelijk gegeven’.

Trainer Van Wonderen vond AZ ‘heel dominant’. “Wij kregen er geen grip op. We hadden een aantal keren een engeltje op onze schouder zitten.” Het geloof in het bereiken van de play-offs om Europees voetbal groeit. “Zeker als je kijkt naar het schema dat we gehad hebben: uit bij Twente een punt halen en nu hier een zwaarbevochten punt. Dan zijn we tevreden.”

Roozemond boos op raddraaiers
Ook algemeen directeur Cees Roozemond verscheen voor de camera van de Friese omroep. Hij beklaagde zich over het feit dat er vanuit het gastenvak met vuurwerk op het veld werd gegooid. “Ze verpesten het voor de rest en doen schade aan alles wat met voetbal te maken heeft. Dat is doodzonde”, oordeelde hij. “We waren altijd die vriendelijke club zonder gesodemieter. Dat is nu niet meer zo, dat moeten we helaas erkennen. Het doet de club schade, de andere supporters ook. We zijn hier te gast, we worden altijd prima ontvangen bij AZ. Het is een volstrekt idiote en wanstaltige actie.”