Nieuws

Tegen een stug NEC, wist sc Heerenveen wederom de nul te houden en een punt te behalen. Vooraf hadden de Friezen waarschijnlijk voor meer getekend, maar na de rode kaart werd alles in het teken gestel om in ieder geval het eigen doel schoon te houden. De verdediging, samen met Noppert, die dit hele seizoen al als een huis staat, was daarin wederom de grote winnaar.

Andries Noppert 7,5: De doelman was belangrijk met enkele zeer goede reddingen. Hij liet daarmee direct zien, waarom hij in de voorselectie van het Nederlands elftal zit

Milan van Ewijk 7,0: De back was deze wedstrijd op weinig foutjes te betrappen. Kwam ook enkele keren weer goed door. Probeerde met zijn schot in de korte hoek Cillessen te verassen, maar die hield zijn doel schoon.

Sven van Beek 8,0: Zorgde voor het eerste gevaar richting het doel van NEC. Maar had tevens zijn verdediging goed op orde, toen de ploeg met tien man kwam te staan.

Pawel Bochniewicz 7,0: De Pool viel niet op, maar dan is hij op zijn sterkst. Ook hij was medeverantwoordelijk voor het dichthouden van de defensie. Doet nooit gekke dingen en is een rust in de verdediging.

Joost van Aken 6,0: Heeft zo nu en dan toch van die kleine momentjes, die er toch uit zullen moeten bij de mandekker. Speelde verder een degelijke wedstrijd.

Mats Köhlert 6,5: De wingback aan de andere kant, werkt hard, maar was deze wedstrijd minder aanwezig dan we van hem gewend zijn. Werd aan het einde gewisseld voor Kaib, voor iets meer zekerheid in de defensie.

Thom Haye 7,0: Probeerde deze wedstrijd het spel naar zich toe te trekken. Dat leek ook een paar keer goed te lukken, maar na de rode kaart van Halilovic moest ook Haye hard werken om de nul over de streep te trekken. Scoorde nog wel een doelpunt, na een mooie aanval, jammer genoeg stond zijn aangever buitenspel en dus ging het feestje niet door.

Anas Tahiri 6,5: Ook nu weer een belangrijke, maar stille, schakel op het middenveld. Is vaak aanspeelbaar en kiest ook vaak voor de juiste oplossing.

Tibor Halilovic 5,0: De middenvelder leek de gehele wedstrijd iets te graag te willen. Aanvallend leverde dit enkele schoten van afstand op, maar echt gevaarlijk werd dit niet. Toen hij de bal weer eens verloor, was de middenvelder iets te gretig bij het terugveroveren. Maakte hierbij een oliedomme overtreding en werd, net voor zijn wisselbeurt, er terecht met rood vanaf gestuurd.

Amin Sarr 7,0: Sarr wist ondanks de stugge NEC-defensie toch enkele gevaarlijke schoten te produceren. Helaas zat een goal er ditmaal niet in voor de aanvaller.

Sydney van Hooijdonk 6,5: Wist in het begin van de wedstrijd nog enkele keren gevaar te stichten, maar ook hij had moeite om door de NEC-defensie heen te komen. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam de aanvaller minder voor de goal, maar had ook de pech gewisseld te worden na de rode kaart van Halilovic.

Simon Olsson 6,5: Viel redelijk in, maar doordat de ploeg met tien man kwam te staan, viel er weinig eer te behalen en moest de hele ploeg de barricades optrekken om de nul over de streep te trekken. Mag zich op gaan maken voor zijn basisdebuut, door de schorsing van Halilovic.

Rami Kaib en Hussein Ali speelden te kort voor een beoordeling.