Nieuws

Sydney van Hooijdonk aast op de topscorerstitel van de Eredivisie. Na zijn doelpunten tegen FC Volendam (2-1 overwinning) staat de spits van sc Heerenveen op dertien competitietreffers, waardoor hij tegen de koplopers aanschurkt.

Van Hooijdonk heeft nog maar één doelpunt achterstand. “Uiteindelijk is het nog zes wedstrijden en het gaat nu om punten pakken. De laatste twee wedstrijden ga ik wel zien waar ik dan sta”, vertelde de goalgetter afgelopen zaterdag tegenover ESPN. “Hopelijk nog een strafschop erbij en dan kan het. Maar eerst de play-offs halen.”

De laatste Heerenveen-doelpunten werden allemaal gemaakt door Van Hooijdonk, maar de spits weet dat het een teamprestatie is. Zo kreeg hij de 1-0 op een presenteerblaadje van Osame Sahraoui. “Voor mij is het genieten met zo’n jongen. Hij kan geweldig dribbelen maar bewaart ook het overzicht.”

Van Wonderen roemt teamgeest
Kees van Wonderen zag Heerenveen goed aan de wedstrijd beginnen. Hij zag ‘gevarieerd’ aanvalsspel van zijn team, maar vanuit het niets maakte Henk Veerman de 1-1. Het bleek geen grote gevolgen te hebben dankzij de tweede treffer van Van Hooijdonk. “Het was vechten”, vertelt de trainer aan Omrop Fryslân. “Ik keek eigenlijk al een beetje op tegen deze wedstrijd, ik wist dat het een taaie en moeilijke wedstrijd zou worden.”

Heerenveen keerde terug naar de achtste positie op de ranglijst. Van Wonderen: “Met nog zes wedstrijden te gaan doe je nog volop mee met de bovenste acht plekken, dat is natuurlijk wat je wil. In dat opzicht is het afvinken deze en door naar de volgende.” Die eerstvolgende wedstrijd staat voor aanstaande zaterdag op het programma: Sparta Rotterdam-uit (21:00 uur).