Nieuws

Het publiek vermaken is een doelstelling bij sc Heerenveen, maar dit seizoen lukt dat maar mondjesmaat in het Abe Lenstra Stadion. Zaterdagavond werd er niet voor het eerst een pijnlijke nederlaag geïncasseerd na een nochtans hoopgevende eerste helft: 2-3 voor FC Emmen.

Trainer Kees van Wonderen spreekt van ‘een teleurstelling’. “Het was eigenlijk ook weer een repeterend verhaal wat we al vaker hebben gezien, zeker na de winterstop. Dat is wel frustrerend”, sombert hij tegenover Omrop Frysl├ón. “Niet alleen voor mij hoor, ook voor de jongens, de supporters en voor de club.”

Van Wonderen legt uit: “We voetballen best aardig, zijn competitief aan, op Ajax na, alle ploegen in deze competitie. Maar dat je na de winter enorm veel goals tegen krijgt.” Het lijkt een mentaal probleem. “Het zit bij de jongens niet in onwil. Ze doen er alles aan, ze werken keihard. Het zijn net mensen, er gaan ook dingen fout. Ze willen zo graag, dat de teleurstelling omslaat in wanhoop.”

Van Hooijdonk mist ‘klootzakken bij Heerenveen
Een lichtpuntje na deze zeperd? Sydney van Hooijdonk mag zich Eredivisie-topscorer noemen met vijftien doelpunten, samen met PSV-smaakmaker Xavi Simons. De spits kon er na afloop weinig mee. “We zijn veel te lief allemaal, dat is het grootste probleem”, oordeelde hij tegenover ESPN. “We hebben een selectie zonder echte veel klootzakken. Ik denk dat je die wel nodig hebt als je wat wil bereiken.”

Aanvoerder Pawel Bochniewicz laakt de manier waarop FC Emmen driemaal tot scoren kwam. Zelf ging de Pool niet vrijuit bij de 2-2. “Ik wilde de bal wegschieten, maar ik schiet hem tegen hem op en hij vliegt in de kruising”, legt de verdediger uit. “Het is niet de eerste keer dat we een goede eerste helft spelen en een slechte tweede helft. We kunnen niet hetzelfde niveau houden de hele wedstrijd.”