Nieuws

Met het no-nonsense verdedigen van Sven van Beek, de regie in handen van Thom Haye en Anas Tahiri en een uitblinkende Sydney van Hooijdonk wist sc Heerenveen Go Ahead Eagles eenvoudig opzij te schuiven. Hiermee behaalde de ploeg alsnog de play-offs waarin het donderdagavond aan mag treden tegen AZ.

Erwin Mulder 6.0: De afscheidnemende doelman had deze dag weinig te doen. Pas rond de 75e minuut kreeg hij het eerste schot op doel te verwerken. Het enige tegendoelpunt kon hij ook weinig aan doen.

Sven van Beek 8: De verdediger is dit seizoen een rots in de branding bij sc Heerenveen gebleken. Had ook zeker de titel speler van het jaar verdiend en kwam daar slechts veertien stemmen voor tekort. Ook tegen Go Ahead heerste Van Beek weer in de verdediging. Ging voorop in de strijd en legde daarmee de basis voor de weinige kansen die de tegenstander maar wist te creƫren.

Ibrahim Dresevic 7: De verdediger was in het verleden nog wel eens een gevaar voor zijn eigen defensie. Afgelopen zondag straalde er een stuk meer rust uit vanuit de Kosovaar. Daarnaast strooide hij met verschillende lange ballen om de aanvallers weer aan het werk te zetten.

Lucas Woudenberg 7: Woudenberg stond wederom centraal. Ondanks dat het niet zijn normale positie is, speelde hij niet onverdienstelijk. Werkte goed samen met Kaib om de linkerkant goed bezet te houden en daarmee ook meer gevaar aan die kant te kunnen stichten.

Milan van Ewijk 7,5: De speler van het jaar kwam in verdedigend opzicht geen enkele keer in gevaar. Aanvallend wist hij enkele keren wat speldenprikjes uit te delen. Daarnaast is Van Ewijk nooit te betrappen op het verzaken van zijn taken. De vleugelverdediger blijft in verdedigend en aanvallend opzicht altijd gaan. Een terechte verkiezing voor speler van het jaar.

Rami Kaib 7: Vooral in aanvallend opzicht leek Kaib weer meer op de speler die in januari 2021 sc Heerenveen kwam versterken. Verdedigend kan het natuurlijk nog wel beter, maar er lijkt weer een opwaartse lijn in te zitten bij de vleugelverdediger.

Anas Tahiri 8: De middenvelder heeft zijn draai helemaal gevonden in het elftal. Is met zijn creativiteit in aanvallend opzicht ook steeds belangrijker, maar schuwt het verdedigede werk ook zeker niet. Met een Rabona zette hij de defensie van Go Ahead op het verkeerde been, waardoor Musaba zijn allereerste Eredivisie goal van het seizoen kon scoren.

Thom Haye 8: Haye was weer overal aanwezig op het middenveld. In verdedigend opzicht een erg belangrijke pion op het middenveld. Maar vooral zijn passing komt meer en meer tot uiting in het elftal van Ole Tobiasen. Zijn actie en opstomen langs de zijlijn waren al indrukwekkend, maar de perfecte voorzet op het hoofd van Van Hooijdonk zorgde voor de ultieme bekroning op zijn actie.

Tibor Halilovic 7: Waar de Kroaat in het verleden te vaak postbode aan het spelen was met helaas het daarbij behorende balverlies, viel hij deze wedstrijd weer in positieve zin op. Met een goed doorgezette passeeractie wist hij de achterlijn te behalen en een voorassist af te leveren voor de 1-0. Het zou mooi zijn wanneer de middenvelder deze lijn door weet te trekken.

Amin Sarr 7,5: De spits had de 1-0 op de voet nadat hij weer eens was weggestuurd. Ook was hij alert bij en mistrap van Noppert. Helaas voor Sarr kreeg hij niet de beloning, in de vorm van een doelpunt, voor zijn harde werken. Maar met het goed terugleggen van de voorzet van Halilovic, zorgde hij wel dat zijn kompaan in de aanval kon scoren.

Sydney van Hooijdonk 9: De spits was actief en wist twee keer het net te vinden met zijn hoofd. Vooral de sprint bij de 2-0 was erg indrukwekkend. Opstomend door het midden, kopte hij de perfecte bal van Haye hard binnen. En zoals we inmiddels van Van Hooijdonk gewend zijn, werkt hij zich altijd een slag in de rondte voor het team. Iets wat door de fans uitermate gewaardeerd wordt.

Syb van Ottele 6,5: De verdediger mocht in de tweede helft invallen voor de vertrekkende Woudenberg. Van Ottele hield zich goed staande in de korte tijd die hem was gegund. Lijkt voor volgend jaar een serieuze kandidaat voor de verdediging.

Arjen van der Heide, Rami al Hajj, Nicolas Madsen en Anthony Musaba speelden te kort voor een beoordeling. Al willen we Musaba nog wel in het bijzonder vermelden. De aanvaller scoorde eindelijk zijn eerste doelpunt in de Eredivisie in Friese dienst. Het heeft even geduurd, maar het was zeker het vermelden waard.