Nieuws

Na twee achtereenvolgende wedstrijden in het eigen Abe Lenstra Stadion, staat sc Heerenveen komend weekend voor een uitwedstrijd. De Friezen reizen af naar Amsterdam, voor een confrontatie met koploper Ajax.

De wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen is een wedstrijd tussen twee ploegen die na vijf gespeelde wedstrijden nog altijd ongeslagen zijn. Ajax heeft zelfs alle wedstrijden gewonnen, waardoor Heerenveen voor een pittige opdracht staat. Zelf wisten de Friezen tweemaal te winnen en werd er drie keer gelijkgespeeld. Elk gelijkspel eindigde in 0-0. Tevens kreeg Heerenveen pas één tegendoelpunt in de competitie, in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard scoorde Burak Yilmaz een penalty.

De afgelopen jaren heeft Heerenveen het lastig gehad in Amsterdam. Het laatste resultaat wat op bezoek bij Ajax werd gepakt was het 4-4 gelijkspel in januari 2019. Destijds waren Sam Lammers (tweemaal), Mitchell van Bergen en Kik Pierie trefzeker voor de Friezen. De laatste overwinning in Amsterdam dateert van januari 2009, toen Heerenveen met 0-1 wist te winnen door een doelpunt van Daniel Pranjic.

Aan de kant van sc Heerenveen ontbreekt Tibor Halilovic. Hij is voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen NEC. Zijn meest logische vervanger lijkt Simon Olsson te zijn, al heeft trainer Kees van Wonderen hier nog niks over prijsgegeven. Heerenveen wordt in Amsterdam gesteund door een goed gevuld uitvak. Voor zover bekend reizen er minimaal 500 supporters met de Friezen mee.