Nieuws

Gesteund door een uitverkocht gastenvak speelt sc Heerenveen zaterdag 2 september aanstaande in de Adelaarshorst te Deventer de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen. Daar mag de ploeg het opnemen tegen Go Ahead Eagles. Het is de nummer tien tegen de nummer vijf van dit moment.

Na twee overwinningen op respectievelijk RKC Waalwijk en FC Utrecht is sc Heerenveen dit seizoen sterk begonnen. Helaas verloren de Friezen de laatste wedstrijd in eigen stadion tegen Sparta. Het is nu aan de ploeg van trainer Kees van Wonderen om zich te herpakken en zaterdagavond weer drie punten bij te schrijven in Deventer. Dit zal echter moeten gebeuren zonder Tom Haye die een rode kaart opliep in de laatste thuiswedstrijd.

Go Ahead Eagles tot nu toe
De club uit Deventer heeft nog maar slechts twee wedstrijden gespeeld dit seizoen. Daarbij wist de ploeg één keer de volle buit te pakken tegen nummer vijftien Volendam. De andere wedstrijd werd verloren tegen de huidige nummer twee AZ Alkmaar. Waar de Friezen Haye moeten missen, zullen de rood-gelen het moeten doen zonder sterkhouder Bobby Adekanye. Ook hij zit een schorsing uit vanwege een ontvangen rode kaart.

Van de laatste vijf voorgaande duels wist sc Heerenveen drie keer te winnen. Daarnaast eindigde één duel in een gelijkspel en verloor de ploeg in seizoen 2021/2022 het bekerduel in eigen huis van de toenmalige coach van de Deventenaren Van Wonderen. Toen bleek vooral huidige sc Heerenveen doelman Andries Noppert een flinke sta in de weg te zijn onder de lat bij de Eagles. Naast eerder genoemde, zijn er aardig wat spelers die zowel het rood-gele als het blauw-witte shirt hebben gedragen. De kortgeleden aangetrokken Luuk Brouwers speelde ook onder zijn huidige trainer in Deventer, maar ook nieuw vastgelegde doelman Mickey van der Hart droeg het tricot van de Eagles.

Spelen voor beide clubs
Wanneer we echter verder terugkijken komen we tot een hele lijst van spelers die voor beide clubs uit zijn gekomen: Pieter Bijl, Jan de Boer, Robbert Maruanaya, Viktor Sikora, Oguzhan Turk, Melchior Schoenmakers, Ignacio Tuhuteru, Warner Hahn, Said Bakkati, Doke Schmidt, Ugur Yildirim, Joey van den Berg, Teun Kist, Eddy Bosman, Paul Bosvelt, Harry Decheiver, Maarten de Fockert, Reza Ghoochannejhad, Xander Houtkoop, Niels Kokmeijer, Erik Tammer en Niklas Tarvajarvi. Maar ook trainers wisten hun weg naar beide clubs te vinden. In de huidige technische staf bevindt zich naast Van Wonderen ook Paul Simonis, die voor zijn komst naar Friesland zijn geld in Deventer verdiende. En in een veel verder verleden stond bijvoorbeeld de man van de Brusselse kermis Henk van Brussel onder contract bij de Eagles, maar ook Hans Schrijver, Hennie Spijkerman en Dwight Lodeweges waren bij beide clubs te bewonderen.

De aftrap van het duel is zaterdag 2 september om 18.45 in de Adelaarshorst.