Nieuws

Na acht wedstrijden is het tijd om het op te nemen tegen de nummer drie, PSV. Vorige week tegen Emmen was er weinig spanning en sensatie te beleven, weet Heerenveen zondag het spel wel te maken? De aftrap is komende zondagmiddag om 16.45 uur in het Abe Lenstra Stadion. Er zijn inmiddels meer dan 22.500 kaarten verkocht. Spelen we zondag weer in een vol huis?

Vorig jaar werd het tussen sc Heerenveen & PSV in eigen huis nog een spannende 1-1. Hopelijk weten de Friezen het komende zondag naar zich toe te trekken, want inmiddels hebben ze al vier keer gelijk gespeeld met 0-0 het afgelopen seizoen.

Van de 29 duels tussen de Friezen en de Eindhovenaren wist Heerenveen zeven keer de punten in eigen huis te houden. Echter boekte PSV maar liefst elf overwinningen! Momenteel staan de Eindhovenaren op een mooie derde positie in de ranglijst, maar mag sc Heerenveen zichzelf ook een subtopper noemen met een nette zesde plek. Het wordt zondag dus een mooie strijd in de top van de competitie.

Het duel vindt zondag onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis plaats. Langs de lijn krijgt hij assistentie van Roy de Nas en Freek Vandeursen. Erwin Blank is de vierde official deze wedstrijd en de rol van VAR zullen Clay Rupperti en Maarten Ketting op zich nemen.

Het puntenverschil tussen sc Heerenveen en PSV is slechts vijf punten. De Friezen kunnen het gat komende zondag dus aardig dichten, waarmee ze de vijfde positie kunnen bekleden, mits FC Twente verliest komend weekend. Het is dus aardig spannend bovenin de eredivisiecompetitie tussen de verschillende topclubs. PSV heeft 18 punten, waar sc Heerenveen er 13 heeft.