Nieuws

Dit weekend staat de Derby van het Noorden weer op het programma. Heerenveen neemt het zondagmiddag in het eigen Abe Lenstra Stadion op tegen FC Groningen. 

Na de 0-2 thuisnederlaag tegen AZ van vorige week, staat er voor sc Heerenveen opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De Friezen nemen het in De Derby van het Noorden op tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Kees van Wonderen zal in deze wedstrijd het goede gevoel weer willen oppakken door te winnen tegen de club uit de naastgelegen provincie.

Heerenveen begon 2023 wisselvallig. Met een 0-0 in Waalwijk, de 2-0 bekerzege tegen FC Volendam en de reeds genoemde nederlaag tegen AZ werd er zowel gewonnen, verloren als gelijkgespeeld. Aan de kant van Groningen ziet het er echter nog erger uit. Er heerst crisis bij de Groninger club. De ploeg van trainer Dennis van der Ree verloor elke wedstrijd dit kalenderjaar en staat momenteel vijftiende in de Eredivisie. Deze week presenteerden ze echter drie nieuwe spelers, die hen hoop op verbetering zullen geven.

Bij sc Heerenveen is er ook een nieuw gezicht. Vleugelaanvaller Ché Nunnely is na een proefperiode van enkele weken officieel gecontracteerd. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid meteen bij de selectie zitten en dus in actie kunnen komen in de derby.

Vorig seizoen wist Heerenveen met 3-1 te winnen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Sydney van Hooijdonk (tweemaal) en Sven van Beek zorgden in deze wedstrijd voor de Friese doelpunten.