Nieuws

Zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen NEC. Voor het eerst sinds lange tijd zijn er weer supporters welkom in het Abe Lenstra Stadion, helaas wel maar één derde van de capaciteit maar we zijn al lang blij dat de supporters weer naar binnen mogen.

Sydney Van Hooijdonk

Sydney van Hooijdonk maakt zondag zijn debuut voor de Super Friezen, dit maakte interim-trainer Tobiasen vrijdag bekend op de persconferentie. Ook verklapte Tobiassen dat Amin Sarr in de basis begint tegen de Nijmegenaren.

Vorige week tegen Fortuna Sittard misten de Friezen nog vijf spelers. Tegen NEC lijkt dit een ander verhaal. Nick Bakker en de al genoemde Van Hooijdonk keren terug in de wedstrijdselectie. Achter Tibor Halilovic en Sven van Beek staat nog een vraagteken. “Als Sven geen fysieke reactie krijgt na de training van vandaag is de kans groot dat hij start” zei de oefenmeester. Rami Kaib en Syb van Ottele missen sowieso de wedstrijd van zondag. Voor Joost van Aken komt NEC nog te vroeg, hij is nog niet wedstrijdfit.

Tegen NEC hoopt Heerenveen eindelijk weer eens een doelpunt te maken en als dat toch is gelukt dan ook maar gelijk voorkomen dat er voor de vijfde keer achtereenvolgend word verloren.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en we wensen iedereen die er weer bij mag zijn een prettige wedstrijd. Scheidsrechter is Richard Martens. Hij word bijgestaan door Christian Dobre, Don Frijn (assistent-scheidsrechters) en Luuk Timmer (vierde official). VAR is Robin Hensgens en hij krijgt in Zeist assistentie van Joost Van Zuilen.