Nieuws

Benjamin Nygren verlaat sc Heerenveen, zo communiceerde Heerenveen via haar eigen kanalen. De Zweedse aanvaller kwam vorig seizoen op huurbasis naar Heerenveen via het Belgische KRC Genk. De huurperiode wordt echter niet afgemaakt en zo is er een vroegtijdig vertrek van de buitenspeler.

Waar Nygren voortvarend begon in het Friese shirt, stokten de cijfers van de aanvaller al gauw. In 51 wedstrijden kwam Nygren tot zeven goals en zes assists. Belangrijke goals kwamen vanaf de schoen van Nygren, bijvoorbeeld in de bekerwedstrijden. Zo maakte de Zweedse aanvaller de gelijkmaker tegen Emmen en was de buitenspeler belangrijk bij de remontada tegen Feyenoord met een goal en een assist.

Nygren tekent in Denemarken een contract van twee jaar. FC Nordsjælland neemt de buitenspeler definitief over van KRC Gent, die eerder Nygren voor zo’n drie miljoen overnam van IFK Göteborg. Ferry de Haan wenst Nygren veel succes. “Benjamin had bij ons steeds minder zicht op speeltijd en krijgt nu de kans om zich te bewijzen in Denemarken. We wensen hem dan ook heel veel succes met het verdere vervolg van zijn voetbalcarrière.”