Nieuws

Op zaterdagavond ontvangen de mannen van Kees van Wonderen de ploeg van Joseph Oosting. De wedstrijd in de 23e speelronde van de Eredivisie tussen sc Heerenveen en RKC Waalwijk start om 18:45 uur in het Abe Lenstra Stadion.

Waar de pompenblêdenformatie vorige week nog de drie punten wist te pakken in de provinciehoofdstad met een lastige 1-2 overwinning (doelpunten Osame Sahraoui en Milan van Ewijk), had het andere geel-blauw ook een goed weekend. De voetbalclub uit Waalwijk won met 3-1 van Fortuna Sittard. Beide teams beleefden dus een prima weekend in de vorige speelronde. Als we kijken naar de ranglijst zien we sc Heerenveen op een achtste plaats staan met dertig punten. Direct daaronder staat RKC, op plaats negen. Oosting en zijn mannen hebben één punt minder verzameld, zij staan op 29 punten.

Naast het kleine puntverschil zien wij ook dat de Waalwijkers in de voorgaande speelrondes 35 doelpunten scoorden, maar daarnaast ook 35 doelpunten tegen kreeg. Verdedigend moeten de Friezen dus opletten, maar aanvallend valt er zeker wat te halen voor de ploeg van Van Wonderen.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in het Mandemakers Stadion, het werd een bloedeloze wedstrijd, waarbij na negentig minuten de brilstand nog steeds op het scorebord stond. De wedstrijd tussen sc Heerenveen en RKC Waalwijk heeft al 22 keer op het programma gestaan in de historie van de Eredivisie. Daarbij trokken de Friezen twaalf keer aan het langste eind. Ook werd het acht keer een gelijkspel en de overige twee keer wist de ploeg uit Waalwijk de wedstrijd te winnen.

Laten we met zijn allen hopen op een vervolg van de wedstrijd van afgelopen weekend, waarbij sc Heerenveen aan het langste eind trekt en daardoor de drie punten bij kan schrijven.