Nieuws

Heerenveen schotelde het publiek zaterdag een hele matige pot voor en wist slechts een punt over te houden aan het duel met Excelsior. Gezien het matige spel laten we de punten deze week achterwege. De reacties daarentegen willen we jullie niet onthouden.

Trainer Kees van Wonderen liet tegen Voetbal International weten teleurgesteld te zijn in het resultaat, maar had niet direct paraat waarom de ploeg zo matig speelde. “Als ik die zou kennen, dan was het niet zo moeilijk. Het is geen onwil, ze willen echt wel, alleen ging het vandaag niet. Ze kwamen niet in hun goede doen.” Volgens de oefenmeester treft dit de ploeg ook voornamelijk in het eigen Abe Lenstra stadion. “Met name in thuisduels hebben we daar vaker moeite mee. Dat is heel jammer, ook voor het publiek, dat we graag thuis iets willen bieden. Zelf kijk ik ook graag naar een elftal dat attractief speelt, daar ben ik op basis van vandaag ook niet tevreden over.”

Ook middenvelder Thom Haye was hard voor zijn eigen ploeg voor de camera’s van Omrop Fryslân. “Eigenlijk stoor ik me meer aan de eerste helft dan aan de tweede helft. Omdat we Excelsior gewoon heel erg in de kaart spelen. En omdat we niet doorhebben of luisteren naar dingen die worden meegegeven. Dat zit me eigenlijk meer dwars.” Volgens de middenvelder wordt het spel te vaak vertraagd en heeft de ploeg moeite om dat zelf te doorbreken. “Het duurt dit seizoen gewoon best wel lang voor dat we dingen oppakken in een wedstrijd. In plaats van dat we ze zelf al herkennen en in het veld corrigeren. Dan wordt het in de rust weer duidelijk aangegeven.”

Aankomende zaterdag mag de pompenblêdenformatie het opnemen tegen de nummer twee PSV. Ondanks dat de Friezen dit seizoen in uitwedstrijden beter lijken te presteren dan thuis, is de wedstrijd in Eindhoven niet zomaar even gewonnen. “Nee, dat is natuurlijke een moeilijke uitwedstrijd. Maar ook wel weer een uitdaging. We hebben nog twee finales te spelen, om bij die top acht te komen. En daar blijf je natuurlijk voor strijden. Maar wat de verklaring is voor dat het thuis na de winterstop zo moeizaam gaat? Dat kan een stuk vertrouwen zijn of een stuk angst wat er in de ploeg gekomen is, door het verloop van de wedstrijden die wij hier gespeeld hebben”, aldus Van Wonderen voor de camera’s van ESPN.