Nieuws

Supporters waren eindelijk weer terug in het Abe Lenstra Stadion. Echter werden ongeveer 8000 toeschouwers niet getrakteerd op drie punten. Sc Heerenveen verloor opnieuw, er werd verloren met 0-1 van NEC uit Nijmegen. De negatieve spiraal die Heerenveen kent, lijkt geen einde aan te komen. De ploeg scoort niet, en krijgt makkelijk doelpunten tegen. Echter zijn er altijd lichtpuntjes te vinden bij de ploeg, zo ook afgelopen zondag.

Xavier Mous 6; Ondanks dat de sluitpost niet de nul kon houden, bleek de keeper een stabiele factor van dit Heerenveen. De keeper kreeg echter weinig te doen in de wedstrijd. Het schot van Tavşan was te machtig voor Mous, Schöne met een vrije trap in de verre hoek. Eén telde, één werd afgekeurd. Mous kan echter terug kijken op een stabiele wedstrijd.

Lucas Woudenberg 5,5; Weer terug op zijn oude positie. In Sittard nog centraal geposteerd, maar tegen NEC weer terug op zijn vertrouwde positie. Een lastige wedstrijd voor de back met de gevaarlijke Tavşan. Woudenberg kreeg veel ruimte via de linkerkant maar kon weinig aanvallende dreiging geven. Een kleine voldoende.

Ibrahim Drešević 5; Je houdt je hart vast als Drešević met veel lef wil gaan opbouwen. Ook tegen NEC was het af en toe opgelucht adem halen als het goed ging. Verdedigend ging het af en toe soepel, maar bij de tegen goal werd de verdediger makkelijk afgetroefd. Tavşan werd geen strobreed in de weg gelegd en de openingstreffer werd simpel binnen geschoten. Matig verdedigd, met de nodige consequenties.

Nick Bakker 5: Niet alleen Drešević stond matig te verdedigen bij de 0-1, dit geldt hetzelfde voor zijn verdedigingspartner Bakker. De verdediger liep hard achteruit met Drešević en er kwam geen druk op Tavşan. Weinig daadkrachtig verdedigd.

Milan van Ewijk 6,5; Aan passie geen gebrek bij de rechtsback. Zonder publiek laat Van Ewijk veel passie zien, maar met publiek is het nog een tikkeltje meer. Een rush aan de rechterkant, het schot op Branderhorst, uit frustratie een bal op het reclamebord rossen en het publiek opzwepen. Een hoogtepunt die de speler Van Ewijk beschrijft.

Thom Haye 6,5; Waar Van Ewijk passie toont, weet Thom Haye dit ook te laten zien. Ondanks dat de middenvelder in twee wedstrijden twee gele kaarten te pakken heeft, laat de spelverdeler zien dat hij beschikt over de nodige strijd. Daarnaast liet Haye zich zien met het opeisen en het verdelen. Een uitstekende aankoop, een goed begin voor Thom Haye in Friesland.

Nicolas Madsen 5; Een groter contrast tussen de eerste en tweede helft kan niet bestaan. Waar Madsen in de eerste helft rustig aan de bal was en veel wou opeisen, kwam daar in de tweede helft niks meer van terecht. Veel balverlies, weinig in het spel betrokken. Iets wat we niet kennen van de stabiele middenvelder.

Rami Al Hajj 6,5; Een aanvallende middenvelder die veel kon zweven. De middenvelder liet zien dat hij beschikt over veel techniek, en een hard schot. Een harde pegel werd gepareerd door Branderhorst. Het was af en toe genieten van Al Hajj. Een hakballetje links en rechts, een ouderwetse panna bij de cornervlag. Bij vlagen was het smullen.

Siem de Jong 5,5; Een akelige blessure die ervoor zorgde dat De Jong van het veld moest. Het is nog onduidelijk wat de schade is. De aanvallende middenvelder kon in het eerste halfuur geen potten breken. Anas Tahiri verving de middenvelder.

Anas Tahiri 5; De Belgische middenvelder kon geen potten breken tijdens zijn invalbeurt. De Tahiri is een speler die belangrijk is voor het balbezit, maar een splijtende pass kwam er niet uit.

Sydney van Hooijdonk 5; Het debuut voor Van Hooijdonk in de Friese hoofdmacht. Echter wel één om snel te vergeten. Veel balverlies en weinig kansen in de zestien. De spits liet veel passie en wilskracht zien. Een begin wat moet resulteren in de nodige doelpunten.

Amin Sarr 6; Een spits met een fantastisch schot en een goede actie. Sarr liet zich bij vlagen zien als een gevaarlijke speler. Een mooi schot van ongeveer 25 meter richting Branderhorst. Daarnaast liet de spits zichzelf niet snel van de bal afzetten. Een speler waar we in Heerenveen nog veel van kunnen verwachten.