Nieuws

Door een doelpunt van Openda in de blessuretijd verloor sc Heerenveen van Vitesse. Ruim tachtig minuten speelde de ploeg met een man minder door een snelle terechte rode kaart van Ibrahim Dresevic. In ondertal kwam de ploeg nog wel op voorsprong door een flitsende counter vlak voor rust. Vitesse had moeite met het compacte defensieve blok van de Friezen. Een enorme fout van de arbitrage leverde Vitesse de gelijkmaker op. Daarna leek de ploeg af te stevenen op een punt, maar helaas ging het nog mis. Zo verloor de ploeg voor de derde maal op rij. Zowel tegen Ajax, FC Utrecht en Vitesse was het spel prima, maar bleef de ploeg met lege handen achter.

Xavier Mous 7,5: De doelman maakte een goede indruk deze avond, en hield met een paar prachtige reddingen zijn team in de wedstrijd. Het was daarom ook extra zuur dat hij alsnog in de blessuretijd de 1-2 moest incasseren.

Milan van Ewijk 7,0: De rechtsback leek de held van de wedstrijd te worden door vlak voor rust in een vlijmscherpe counter de 1-0 te scoren. Hierdoor werd hij al voor de 90 minuten verkozen tot “man of the match”. Uitgerekend daarna liet de back zich kinderlijk eenvoudig aftroeven in een duel door niet met zijn man mee te springen.

Sven van Beek 7,0: De leider achterin hield het elftal bij elkaar en zorgde dat Vitesse geen ruimte kreeg in de zestien. Hierdoor werden de Arnhemmers gedwongen tot schoten uit de tweede lijn. Hij had geluk dat de bal niet op de stip verdween in de zeventigste minuut door hands.

Ibrahim Dresevic 3,0: Door zijn nonchalante foutje wat hem elke week wel twee keer gebeurd duurde zijn wedstrijd slechts tien minuten. Vaak komt hij met de slippertjes weg, maar zaterdag werd het afgestraft en kon hij met rood de catacomben opzoeken.

Rami Kaib 7,0: De linksback lijkt weer terug op zijn niveau van net bij de club. Hij werkt zich een slag in het rond, en komt weer met regelmaat opstomen over de linkerkant. Met die drive komt de ploeg makkelijker vooruit te voetballen.

Rodney Kongolo 7,0: De vervanger van de geblesseerde Joey Veerman deed het prima. Hield de ruimtes klein en stond met een interceptie en rush aan de basis van de openingstreffer. Zijn blik van ongeloof na de late tegengoal sprak boekdelen.

Nicolai Madsen 6,5: Knokte vele duels uit deze avond en valt vooral op door zijn rust aan de bal. Geen blinde ballen naar voren, maar telkens zoekend naar een voetballende oplossing om in balbezit te blijven.

Tibor Halilovic 6,5: Speelde niet zijn gelukkigste avond, maar de energie die de aanvoerder in de wedstrijd legt is een voorbeeld voor zijn teamgenoten. Smijt met krachten en kan dan vaak de negentig minuten niet volmaken. Hierin zal hij nog stappen moeten maken.

Anthony Musaba 6,5: Was in de eerste helft in de counter levensgevaarlijk. Alle dreiging moest van hem komen. Helaas ontbeert hij nog de rust voor de goal en is het wachten op zijn eerste doelpunt. In de tweede helft kwam hij niet meer in het stuk voor.

Siem de Jong 7,0: Moest na de snelle rode kaart vooral verdedigen. Dit deed hij met verve. De routinier hield het elftal compact bij elkaar waar Vitesse geen raad mee wist. In balbezit houd hij prima de bal in de ploeg en ziet waar de ruimtes liggen.

Filip Stevanovic 6,5: Werd het slachtoffer van de rode kaart van Dresevic. En moest al snel naar de kant te faveure van verdediger Bakker. In de openingsfase was de kleine buitenspeler dreigend en zag twee kansen hoog in de tribune eindigen.

Nick Bakker 7,0: Solliciteerde wederom naar een basisplaats voor langere tijd. Gooit de juiste beleving in zijn spel en doet vooral aan de bal geen gekke dingen. Na de schorsing van Dresevic maar mooi centraal naast Van Beek laten staan.

Henk Veerman 5,5: Kwam na een uur voor Siem de Jong in de ploeg, maar kon geen potten breken. Ging veel te diep staan waardoor Vitesse ineens wel de ruimte kreeg om te voetballen die daarvoor niet aanwezig was.

De andere wissels speelden te kort voor een beoordeling!